(0047) 22-50-06-63 time@medoslo.no

Skjønnhet - velvære - livskvalitet

Snakk med oss om injeksjonsbehandlinger.

Få et mildere uttrykk

BTX kan være løsningen for deg !

Reduserer rynker og alderstegn

Profesjonell behandling i trygge omgivelser

Kosmetisk behandling med Bontox

Hos vår avdeling Med Beauty

Føler du at du ser eldre ut enn du egentlig er? – eller at du har et strengt eller sint drag over ansiktet. Botulinum toksin kan være løsningen!

Rynker er en del av hudens naturlige aldring. Alle får rynker i mer eller mindre grad. Lys hud med mindre pigmentmengde er mest utsatt. Huden blir tynnere, og med årene, mister noen av sine elastiske egenskaper. På overflaten ses dette som fine eller mer grove rynker. Noen får rynker tidligere enn andre – allerede fra 30-årene. Genetikk og den måten vi har levd livet på og ikke minst, passet på huden vår – har en nøkkelrolle. Noen av rynkene vitner om livet vi har levd og kan ha en viss sjarm. Mange føler at det er greit å beholde dem som de er. Men det er andre rynker og furer, som får oss til at se sure og sinte ut – eller slitne og uopplagte. Hos Med Oslo ser vi det som vår oppgave å redusere eller fjerne nettopp disse rynkene.

Mange som kommer til oss for behandling har ikke aldersskrekk og kommer ikke med ønske om å likne en som er 20 eller 30 år yngre. Nei, de fleste har et ønske om at deres ytre utseende harmonerer med den indre følelsen. Det handler derfor om å få en mer ungdommelig estetisk utseende av ansikt og hals. En god behandling er en behandling, hvor dine nærmeste kan se at der er skjedd noe med deg, men ikke nødvendigvis hva. Dine venner vil kanskje synes, du ser mer energisk ut. Dine barn synes kanskje du ser mindre sur ut. Din ektefelle synes du ser mer naturlig vakker ut. Dette kaller vi på Med Oslo – Naturlig Skjønnhet – du ligner på en utgave av deg selv men bare i en fornyet og frisk utgave.

Våre sykepleiere og leger har lang erfaring, har utdanning og blir kontinuerlig kurset om nye behandlingstekniker. Hos oss kan du være trygg på at du får en trygg behandlingen av autorisert personell med erfaring innen injeksjonsbehandling.

Neserynker

Øyebrynsløft

Tannkjøttsmil

Leppevolum

Pannerynker

Hakerynker

Nerfritiløft

Kjevelinjer

Sinnarynker

Smilerynker

Overlepperynker

Munnviker

Kosmetisk Bontox ?

Det finnes flere ulike måter å behandle rynker på. Dynamiske rynker behandles med Bontox som er en rask, trygg og effektiv måte å minske og til dels fjerne flere av hudens rynker.  Behandlingen skjer ved at det settes injeksjoner som blokkerer nerveimpulser fra de små ansiktsmusklene som forårsaker linjer og rynker. Dette hindrer musklene i å trekke seg sammen, noe som gir glattere hud og reduserer fine linjer. Din mimikk fjernes ikke. Muskler som ikke blir injisert med Bontox vil fungere som vanlig.

Før din første behandling, skal du til en lovpålagt konsultasjon hos klinikkens lege. I løpet av denne konsultasjon vil du få anbefalinger om hvilken behandling kan gi best resultat akkurat for deg. Bontox behandlinger kombineres ofte med andre behandlinger – for eksempel fillers.

Hva kan behandles ?

“Dynamiske rynker” behandles med Bontox for å minke synligheten av rynker og furer.

Vertikale rynker mellom øyebrynene

Stramme muskler mellom brynene (på fagspråket kalt glabella området) kan gi vertikale rynker som gjør at du får et sint eller bekymret uttrykk i ansiktet. De omtales ofte som sinnarynker eller bekyrmingsrynker.

Rynker i pannen

De horisontale rynkene mellom øyenbrynene og hårfestet styres av frontalis muskelene og får deg til å se eldre og tidvis mer bekymret ut.

Smilerynker

Rynker som ligger utenfor øye området og kan strekke seg fra utsiden av øyet til et større område mot tinningen. De omtales ofte som “crows feet eller kråketær”.

Neserynker

Når vi ler eller uttrykker ubehag, rynker vi nesen. Over tid dannes det små rynker over neseryggen – kalt “Bunny Lines”.

Sure munnviker

Musklene på kjeven kalt “depressor anguli oris” (DAO) løper fra hjørnene av leppene ned til haken. Ved mye stimulering trekkes muskelene nedover og gir ansiktet et ufrivillig trist eller misfornøyd  utseende, selv når du er godt humør.

Røykelinjer

Periorale rynker, ofte kalt røykelinjer, er fine eller dypere linjer som oppstår rundt munn og lepper. Rynkene kan du se i overleppen og underleppen. Hos røykere kommer linjene etter røyking men kan oppstå hos alle – for eksempel hvis man snurper munnen ofte.

Øyebrynsløft

Nedsunkne øyebryn, gjør at huden rundt øynene henger som igjen får deg til å se sliten ut. For noen er dette arvelig  – mens for andre er det noe som kommer med alderen.

Lip Flip

Er overleppen tynn kan en Lip Flip være en egnet behandling. Det får muskelen til å slappe av og «snu» leppen slik at mer av overleppen blir synlig. Dette skaper en fyldigere med et naturlig resultat.

Gummy smile (tannkjøtt smil)

Muskelen som går ned langs nesen og trekker opp overleppen når du smiler kan være veldig  sterk slik at mye av tannkjøttet vises når du smiler.

Appelinhake

Haken blir mindre glatt og får et appelsinhudlignende utseende.

Lege konsultasjon

I Norge er det lovpålagt med en konsultasjon hos lege før en behandlingsserie med Bontox. Botulinumtoksin til humanmedisinsk bruk kan kun rekvireres av lege. Sykepleiere og  annet helsepersonell kan ikke rekvirere eller beslutte at en person skal behandles med botulinumtoksin.

I løpet av konsultasjonen går vi nøye igjennom din helse for å sjekke at du ikke har en  tilstand som høyner risiko forbundet med, eller taler imot behandling  av Bontox. Ikke alle pasienter egner seg for behandling med botulinum toxiner og  derfor er vi nøye med denne forhåndsvurdering. Vi går gjennom virkningen, behandlingsforløp og bivirkninger rundt behandlingen. Dine ønsker og forventninger vil bli diskutert. Du vil få en skreddersydd behandlingsplan. Dette blir dokumentert i din journal. 

Før injeksjonsbehandlingene

De vanlige retningslinjene før en injeksjonsbehandling er:

 • Du må være frisk dagen du skal få injeksjoner.
 • Du må ikke ha Herpes infeksjon som pågår i injeksjonsområdet
 • I uken før behandling, unngå bruk av paracet, naproxen, ibuprofen og andre medisiner som har en blodfortynnende virkning. Dersom du har behov for anti-inflammatoriske medisiner må du diskutere det på lege-konsultasjonen.
 • Bruker du andre medisiner må du konferere med klinikken før behandlingen.
 • Du bør også avstå fra å drikke alkohol rett før behandlingen da det kan dehydrere huden .
 • På selve avtale-dagen bør du unngå å bruke sminke i ansiktet samt bruke sterke skjønnhetsprodukter.

Selve Injeksjonsbehandlingen

En Bontox behandling er en meget sikker metode.

Først blir ansiktet rengjort – eventuell sminke fjernes og huden din blir desinfisert.  Deretter, med en tynn engangsnål, sprøytes små doser av botulinum toksin inn i muskulatur like under huden på utvalgte steder. Ansiktsmusklene som ligger rett under huden, blir lammet. Konsekvensen av dette er at huden over blir glattere og dermed vil rynkene bli mindre  synlige. Mengden bontox som sprøytes inn bestemmes av hvilke muskler som skal lammes. Medikamentet forflytter seg ikke – men blir presis der det sprøytes inn.  De fleste merker dette som små stikk – og for noen kan det svi litt i et kort øyeblikk.

Behandlingen er hurtig og effektiv. Behandlingen tar ca. 10-20 minutter å gjennomføre,  avhengig av hvor mange områder som behandles.

Hvem er en god kandidat for Bontox

De beste kandidatene for Botox-behandlinger er personer som er fysisk friske, uten nevromuskulære sykdommer (som multippel sklerose eller myasthenia gravis), som ikke er gravide eller ammer og som er minst 18 år gamle.

   Bontox behandlinger bør ikke gjennomføres av pasienter

 

 • som er gravide eller ammer
 • har ulike hudbetennelser
 • dype arr i behandlingsområdet
 • tykk ansiktshud
 • har hudlidelser rundt de planlagte injeksjonsstedene
 • Et veldig asymmetrisk ansikt
 • Visse nevromuskulære lidelser
 • Ptosis (hengende øyelokk)
 • Eksisterende svakhet i ansiktsmusklene
 • Diabetes
 • har annen alvorlig sykdom

Når kan man se det endelige resultatet ?

Bontox trenger litt tid for å virke. Effekten er individuell og avhengig av hudtype, alder osv. Vanligvis tar det 3-7 dager, men det kan gå 2-3 uker før du kan se full effekt av behandlingen. 

Etter behandlingen

Når du har blitt behandlet med Bontox, bør du unngå å massere eller gni på det behandlede området de første timene, slik at du ikke sprer den injeserte Bontoxen i andre muskler. Hvis du fikk en Bontox-injeksjon i ansiktet er det lurt å ta en pause fra sminken i 24 timer.  Du bør unngå å bøye deg i 5-6 timer etter behandlingen ​og vent minst 24 timer med å gjenoppta trening. Fysisk aktivitet øker blodgjennomstrømningen. Dette kan potensielt spre medikamentet til utilsiktede områder og redusere effektiviteten på injeksjonsstedet. Unngå eksponering for sterkt sollys, svært kalde temperaturer og badstuer de neste 2 ukene.

Etterkontroll

Etterkontroll avtales med behandleren etter at behandlingen er gjennomført.

Hvor lenge holder resultatet ?

Det varierer noe hvor lenge effekten av Botox varer, men i gjennomsnitt kan du regne med at resultatet vedvarer ca. 3-5 måneder ved første behandling. Om du ønsker en vedvarende effekt, må du derfor gjenta behandlingen med visse mellomrom. Ofte vil du derimot kunne øke intervallet mellom hver behandling etter hvert, det vil si at effekten varer lengre for hver behandling.

Bivirkninger

Bivirkninger som observeres i etterkant av kosmetiske behandlinger med Bontox er for det meste reaksjoner på injeksjonsstedet, som smerter, ubehag, stikking eller bloduttredelser. Det er også mulig at du får hodepine. Opplever du bivirkninger utover dette bør du kontakte oss på MedOslo. Dette gjelder spesielt: problemer med å puste, svelge eller snakke, kraftig hevelse i ansiktet, eller at huden blir rød og du får kløende, hovne utslett, uttalt  muskelsvakhet i nakke, armer eller bein, infeksjoner.

Vanligvis oppstår disse bivirkningene i løpet av den første uken etter injeksjonene. De varer vanligvis ikke lenge, og har mild til moderat alvorlighetsgrad.

 

Områdene over kan behandles med Botox for å minke synligheten av rynker og furer eller for å oppnå et frisker og mer ungdommelig utseende.

De horisontale rynkene mellom øyenbrynene og hårfestet styres av frontalis muskelene og får deg til å se eldre og tidvis mer bekymret ut.

Stramme muskler mellom brynene (på fagspråket kalt glabella området) kan gi vertikale rynker som gjør at du får et sint eller bekymret uttrykk i ansiktet. De omtales ofte som sinnarynker eller bekyrmingsrynker. De oppstår når musklene folder huden det samme stedet igjen og igjen.

Lider du av spenningshodepine – da kan denne behandling ha en positiv effekt!

Rynker som ligger utenfor øye området og kan strekke seg fra utsiden av øyet til et større område mot tinningen. De omtales ofte som “crows feet eller kråketær”.

Når vi ler eller uttrykker ubehag, rynker vi nesen. Over tid dannes det små rynker over neseryggen – kalt “Bunny Lines”. Noen av oss har også en mimikk som gir en nesten permanent rynke over nesen.

Nedsunkne øyebryn, gjør at huden rundt øynene henger som igjen får deg til å se sliten ut. For noen er dette arvelig  – mens for andre er det noe som kommer med alderen. 

Rynken ved munnviken kaller man også den mentolabiale fold, og den går på begge sider fra munnvikene og ned mot haken.

Når den utvikler seg til en permanent fure, skyldes det at vevet i kinnene blir slappere med årene, så kinnene detter ned og frem. Det kan også komme av stram muskulatur som trekker munnvikene nedover

Musklene på kjeven kalt “depressor anguli oris” (DAO) løper fra hjørnene av leppene ned til haken. Ved mye stimulering trekkes muskelene nedover og gir ansiktet et ufrivillig trist eller misfornøyd  utseende, selv når du er godt humør. 

Periorale rynker, ofte kalt røykelinjer, er fine eller dypere linjer som oppstår rundt munn og lepper. Rynkene kan du se i overleppen og underleppen. Hos røykere kommer linjene etter røyking men kan oppstå hos alle – for eksempel hvis man snurper munnen ofte.

Er overleppen tynn kan en Lip Flip være en egnet behandling. Det får muskelen til å slappe av og «snu» leppen slik at mer av overleppen blir synlig. Dette skaper en fyldigere med et naturlig resultat.

Muskelen som går ned langs nesen og trekker opp overleppen når du smiler kan være veldig  sterk slik at mye av tannkjøttet vises når du smiler.

Haken blir mindre glatt og får et appelsinhudlignende utseende.

Veien til god helse begynner her !

Besøksadresse

Majorstuhuset
Valkyriegaten 8
0366 Oslo
inngang fra Valkyriegaten

E-post

Det er mange som ønsker å nå oss og det kan ta litt tid å komme igjennom på telefon. Du kan gjerne sende oss en epost og vi ville forsøke å svare deg i løpet av 1 arbeidsdag.

Timer:  Bestilling, endring og sletting av time: 

Annet: Spesialisterklæringer og generell post: post@medoslo.no

Telefon

22 50 06 63
Mandag,Tirsdag og Torsdag
10.00-12:00

Bestilling / Avbestilling

Timer må avbestilles 1 full arbeidsdag før konsultasjonen skal finne sted, ellers sender vi en faktura.

Parkering

Parkering inne på gårdsplassen - innkjøring fra Sørkedalsveien ved Deli de Luca 
Nærmest parkerings garasje er QPARK Essendropsgate 7.

For din egen sikkerhet, vennligst ikke send sensitiv informasjon som personnummer via e-post.

3 + 12 =