(0047) 22-50-06-63 time@medoslo.no

Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM)

En tjeneste levert i samarbeid med

UNITED MEDICAL

Tilpasset deg med smerter, skader og nevrologisk lidelse

Akupunktur

Behandling med hårtynne nåler.

Varme forsterker effekten.

Tui Na Massasje

Medisinsk massasje mot fysisk og psykisk stress.

Bedrer søvn.

Kopping

Glasskopper med varme-vakuum frigjør krampe og stress.

Fjerner slaggstoffer og tretthet.

RF-Behandling

Varmestimulering gir friskere og strammere hud.

Reduserer rynker.

Kavitasjon

Bryter ned underhudsfett lokalt på kroppen så fettlaget reduseres.

Slankende.

Akupressur

Stimulerer kroppens selvhelbredende krefter.

TKM og nevrologiske lidelser

Hodepine, rygg- og nakkesmerter, dystonier og krampetilstander, kroniske muskelsykdommer, skulder og andre leddlidelser behandles ofte av lege, fysioterapeut og kiropraktor. Utmattelse hører ofte med til langvarige plager. Tradisjonell kinesisk medisin- TKM – har en viktig og annen tilnærming til disse lidelsene. De har mange typer massasje som inneholder lymfedrenasje, bindevevsmassasje og vanlig muskelmassasje. Massasje kan kombineres med kopping og akupunktur.  TKM har egne diagnosemetoder som kan avdekke svakheter som ligger bak symptomene. I tillegg ser de sykdom og plager som en «svekkelse» av vår energi/kraft, dvs Chi, hvor behandlingen både skal lege skaden og i tillegg gjenopprette vår energi. Vestlig medisin har ingen god behandling for utmattelse som følger mange lidelser, men som også kan oppstå alene eller forbli etter sykdom. 

Vi kombinerer gamle kinesiske teknikker og kinesisk medisin som akupunktur, massasje, moxibustion, kopping, Gua Sha, medisinbad og annet med moderne teknologi og skjønnhetsprodukter, for å kunne gi våre kunder nytelsen av mest mulig effektiv TKM-behandling, skjønnhetsbehandling, ansiktsforynging.

Vårt mål er å hjelpe frem den kinesiske kulturen, å lindre smerte og styrke helse og skjønnhet!

Nevrolog Monica Drottning-Rønne har de siste år samarbeidet med Linda Chen, spesialist i kinesisk medisin for å tilpasse TKM til felles pasienter. For flere har TKM vært den behandlingen som tydelig har snudd sykdomsforløpet.  Linda Chen holder kurs i TKM for behandlere med og uten erfaring.

Klikk på lenken hvis du vil lese mer on Tradisjonell Kinesisk Medisin.

Hvem er vi – Hva tilbyr vi

Klinikken består av et team med TKM terapeuter som ledes av Linda Chen. Linda er utdannet sykepleier med praksis i tradisjonell kinesisk medisin (TKM) ved Universitetet i Fujian i Kina, i alt 8 år.

Vår klinikk har spesialisert seg på behandlingen av nevrologiske og fysikalsk-medisinske problemer som nakke- og ryggsmerte, idrettsskader, kjevesmerter, akutt og kronisk facialisparese, slag-symptomer, fibromyalgi, kronisk hodepine, kroniske sykdommer, stress, depresjon og diverse nevromuskulære smertesymptomer. Vi behandler også tilstander relatert til kontorarbeid, dårlig helse, utmattelse, mage- tarm-plager, endokrine sykdommer. Vi har behandlinger mot på menstruasjonssmerter og en spesiell behandlingsserie for nybakte mødre som gir raskere rekreasjon av muskulatur, hormonbalanse og energi. Vi kan også tilby behandlinger for å opprettholde god helse. Flere terapeuter er spesialisert i skjønnhetsbehandling og kan gjenopprette skader skjedd fra feilbehandling på andre klinikker.

Vi kombinerer gamle kinesiske teknikker og kinesisk medisin – akupunktur, massasje, moxibustion, kopping, Gua Sha, med mer. Dette sammen med moderne teknologi og skjønnhetsprodukter sørger for at du som kunde får en mest mulig effektiv TKM og/eller skjønnhetsbehandling.

Vårt mål er å hjelpe frem den kinesiske kulturen, å lindre smerte og styrke helse og skjønnhet!

Kom igang

w

Første behandling

Under første behandling blir det foretatt et grundig intervju og undersøkelse som gir oss et grunnlag for å velge riktig behandling. Behandlingen starter ved første time.

Timebestilling

Alle timer bestilles, endres og avbestilles via vårt internett-baserte booking system.

Avbestilling

Avbestilling av timer må skje via internett senest 1 arbeidsdag før avtalt time – i motsatt fall må timen betales i sin helhet. Vi mottar dessverre ikke avbestillinger på mail. 

Ofte Stilte Spørsmål

Er tradisjonell kinesisk medisin en type vitenskap?

Det har alltid vært en debatt om vitenskapen bak tradisjonell kinesisk medisin, og det er til dags dato ingen bevis for de grunnleggende grunntektene som qi (‘livsenergi’). Når det er sagt så er mange behandlinger basert på empirisk forskning og har vist seg å være konsekvent effektive.

 

Hva er best: kinesisk eller vestlig medisin?

Hver har sine styrker og svakheter. Vestlig medisin har et strengt vitenskapelig grunnlag og metodikk. Den fokuserer på å behandle symptomer raskt og effektivt.

Om tradisjonell kinesisk medisin blir det ofte sagt, “vil ikke kurere deg veldig raskt men det vil i det minste ikke skade deg.”  Siden det sikter til harmoni med kroppen, er det færre bivirkninger.

 

Hvorfor er mange vestlige leger skeptiske til TKM?

De to retningene har ulike tilnærminger.

Den konvensjonelle vestlige tilnærmingen er å søke etter veldefinerte, velprøvde årsaker for å forklare sykdommens tilstand. Det krever vanligvis randomiserte kontrollerte kliniske studier for å gi statistisk bevis på medikamentell effekt.

Fra et TKM-perspektiv er faktorene som bestemmer helse, individuelle og det er vanskelig å trekke konklusjoner fra store grupper. Behandling er vanligvis en synergi på et dusin eller flere komponenter, mekanismen kan ikke reduseres til et enkelt element.

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

Antall behandlinger vil avhenge av tilstanden som behandles og alvorlighetsgraden.

Målet med en behandlingsplan er å hjelpe deg til å føle deg bedre så fort som mulig. Din terapeut vil gi deg en ide om hvor lang tid behandlingen vil ta for deg, og vil identifisere milepæler underveis.

Husk: de tingene som er bekymringer nå, har vanligvis tatt tid å utvikle seg. Så de kan ta seg tid til å gro.

 

Gjør akupunktur vondt ?

Mens opplevelsen vil være annerledes for alle, forårsaker akupunktur vanligvis ikke ubehag eller smerte.

 

Kan jeg få TKM behandlnger mens jeg tar vestlig medisin?

I de fleste tilfeller er det ingen konflikt mellom disse to behandlingene. TKM fokuserer på årsaken til sykdom og forbedrer kroppens konstitusjon. Å integrere tradisjonell kinesisk og vestlig medisin øker effekten. MedOslo og NatureCare har sammen utarbeidet en felles behandlingspakke.

 

Besøksadresse

Majorstuhuset
Valkyriegaten 8
0366 Oslo
inngang fra Valkyriegaten

Bestilling / Avbestilling

Det er mange som ønsker å nå oss og det kan ta litt tid å komme igjennom på telefon. Du kan gjerne sende oss en epost og vi ville forsøke å svare deg i løpet av 1 arbeidsdag. 

Timer må avbestilles 1 full arbeidsdag før konsultasjonen skal finne sted, ellers blir timen belastet. 

Parkering

Parkering inne på gårdsplassen – innkjøring fra Sørkedalsveien ved Deli de Luca 
Nærmest parkerings garasje er QPARK Essendropsgate 7.

For din egen sikkerhet, vennligst ikke send sensitiv informasjon som personnummer via epost.

13 + 15 =