(0047) 22-50-06-63 time@medoslo.no

Migrene-klinikken

Diagnostikk og behandling fra første dag.

Om Migrene

Migrenehodepine, rygg- og nakkesykdom er rangert av WHO som de tre lidelser som gir størst invaliditet for personer opptil 50 år. Deretter blir de forbigått av en annen hjernelidelse – Alzheimer. Men, når migrenepasienten ikke har hodepineanfall er de friske og arbeidsføre. Klart det er mye å hente på behandling som gir mindre hodepine. Rygg og nakkelidelser er vanlige triggere for migrene. Behandling av dem er et viktig ledd i å redusere hodepine. 

Migrene er ofte undervurdert av lærere, kolleger, partnere og foreldre.  Både barn og voksne med migrene har rettigheter i forbindelse med skole og arbeidsliv. Pasienter med migrenediagnose får anfallsmedisiner på «blå resept». Det gjelder også behandling med Botox og de nye migrenemedisinene ved egen søknad til Helfo for de migrenepasientene som oppfyller kravene til alvorlig kronisk migrene.

Kom igang idag

Vi skreddersyr veien for deg. Time kan bestilles for utredninger. Det er også mulig å bestille time direkte hos enkelt-behandlere. Henvisning er ikke nødvendig.

Migrene sykepleier

Vår migrene-sykepleier Elisabeth Berentsen Bjørnstad, kan hjelpe med kartlegging, veiledning, undervisning og trening i forbindelse med hodepine. Det kan bestilles timer direkte hos sykepleier.

MEDOslo-metoden

Vi har et sterkt fokus på individet og tar utgangspunkt i din situasjon, dine utfordringer og dine plager. På førstegangskonsultasjonen setter vi sammen et team bestående av nevrolog (eller lege med spesialkompetanse) og kiropraktor. Andre terapeuter tas inn etter behov. Etter en grundig gjennomgang av sykehistorie gjøres det en undersøkelse av nervesystemet og av ryggsøylen. Utfra det vil vi diagnostisere hvilke hodepiner du har, hva som trigger hodepineanfallene og utfra det legge en behandlingsplan. Mange trenger tilleggsopplysninger fra blodprøver, røntgen/CT/MR.

Migreneutredningen er en teamutredning ledet av nevrolog Monica Drottning-Rønne. Våre kiropraktorer, fysioterapeuter, leger, sykepleiere, andre behandlere og samarbeidspartnere har spesialkompetanse på hodepine. Ved førstegangsutredning hos hodepineklinikken bør man beregne 2 klokketimer.

Vi deltar årlig på internasjonale kongresser og er alltid faglig oppdatert. Alle pasienter får tilgang på all tilgjengelig behandling. Vi tilbyr Botox behandling til pasienter med kronisk hodepine.

Nye skreddersydde migrenemedisiner med stor effekt på de sykeste.

Det er for første gang utviklet en skreddersydd forebyggende migrenemedisin-type. Denne retter seg mot smertestoffet CGRP som spruter ut ved migrenehodepine og som ligger på et høyere nivå hos pasienter med kronisk migrene enn de med sjeldne anfall. De nye medisinene binder seg enten til selve CGRP molekylet eller til reseptoren det skal binde seg til og hindrer smerteanfallet. Dette er en forebyggende medisin som først og fremst skal redusere antall anfall. Men siden det reduserer det verste smertestoffet CGRP, får de fleste også lettere anfall og dagene mellom blir helt krystallklare. Men husk at alle migreneanfall skal behandles med anfallsmedisin.

Det er på verdensbasis laget 6 forskjellige medisiner hvorav 3 er godkjent i Norge hittil :

  • Almovig: sprøytepenn 1 gang pr måned – godkjent refusjon etter søknad fra nevrolog.
  • Ajovy: sprøytepenn 1 gang hver 3. måned – godkjent refusjon etter søknad fra nevrolog.
  • Emgality: sprøytepenn 1 gang pr måned – avventer svar på søknad om refusjon

Les mer

Hodepine Norge

Forbundet for migrene og andre hodepinesykdommer. Klikk for å lese mer.

Hjelpemidler

For å kartlegge hodepine finnes det en del nyttige skjemaer. Klikk for å lese mer.

Veien til god helse begynner her !

Besøksadresse

Majorstuhuset
Valkyriegaten 8
0366 Oslo
inngang fra Valkyriegaten

E-post

Det er mange som ønsker å nå oss og det kan ta litt tid å komme igjennom på telefon. Du kan gjerne sende oss en epost og vi ville forsøke å svare deg i løpet av 1 arbeidsdag.

Timer:  Bestilling, endring og sletting av time: 

Annet: Spesialisterklæringer og generell post: post@medoslo.no

Telefon

22 50 06 63
Mandag,Tirsdag og Torsdag
10.00-12:00

Bestilling / Avbestilling

Timer må avbestilles 1 full arbeidsdag før konsultasjonen skal finne sted, ellers sender vi en faktura.

Parkering

Parkering inne på gårdsplassen - innkjøring fra Sørkedalsveien ved Deli de Luca 
Nærmest parkerings garasje er QPARK Essendropsgate 7.

For din egen sikkerhet, vennligst ikke send sensitiv informasjon som personnummer via e-post.

9 + 13 =