(0047) 22-50-06-63 time@medoslo.no

Nervesmerter

Nerver som er skadet eller kommer i klem gir smerter i det området som nerven forsyner. Spesielt vil aktiviteten i de tynne smertenervene reduseres av Bontox. En av de mest kjente og smertefulle nevralgier er trigeminusnevralgi hvor ansiktets følelsesnerve fyrer med gjentatte intense stikk som hvert varer sekunder og øker ved den minste berøring av huden. Helvedesild og herpesutbrudd, overfølsomme hudområder etter skade eller operasjoner kan behandles med Bontox. Det kan også nevralgier ved ryggplager.

Doctors-1

Behandling av nervesmerter

Dette er ofte kompliserte tilstander som trenger spesialistbehandling. Det er viktig å finne årsaken til nervesmertene og ofte kombineres flere typer behandlinger med Bontox.

Symptomer

Nervesmerter skiller seg fra andre typer smerte ved å være intense, ofte brennende, stikkende, stikkende eller som elektrisk sjokk. Smerten er lokalisert til et bestemt område som tilsvarer nerven eller nervene som er påvirket. De kan sitte hvor som helst – i bakhodet, ansiktet, hendene, eller som et smertefullt bånd rundt brystet eller i lysken.

Lege konsultasjon

I Norge er det lovpålagt med en konsultasjon hos lege før en behandlingsserie med Bontox. Botulinumtoksin til humanmedisinsk bruk kan kun rekvireres av lege. Sykepleiere og  annet helsepersonell kan ikke rekvirere eller beslutte at en person skal behandles med botulinumtoksin.

I løpet av konsultasjonen går vi nøye igjennom din helse for å sjekke at du ikke har en  tilstand som høyner risiko forbundet med, eller taler imot behandling  av Bontox. Ikke alle pasienter egner seg for behandling med botulinum toxiner og  derfor er vi nøye med denne forhåndsvurdering. Vi går gjennom virkningen, behandlingsforløp og bivirkninger rundt behandlingen. Dine ønsker og forventninger vil bli diskutert. Du vil få en skreddersydd behandlingsplan. Dette blir dokumentert i din journal. 

Ved kjent underliggende sykdom/tilstand, kan du ha rett på refusjon for medikamentet fra Helfo.

Før injeksjonsbehandlingene

De vanlige retningslinjene før en injeksjonsbehandling er:

 • Du må være frisk dagen du skal få injeksjoner.
 • Du må ikke ha hudinfeksjoner som pågår i injeksjonsområdet
 • I uken før behandling, unngå bruk av paracet, naproxen, ibuprofen og andre medisiner som har en blodfortynnende virkning. Dersom du har behov for anti-inflammatoriske medisiner må du diskutere det på lege-konsultasjonen.
 • Bruker du andre medisiner må du konferere med klinikken før behandlingen.

  Selve Injeksjonsbehandlingen

  En Bontox behandling er en meget sikker metode.

  Medisinen kommer som sterilt pulver som blandes ut i engangssprøyter rett før behandlingen. Selve stikkene gjøres med hårtynne nåler. Behandlingen kan ta fra minutter til en halv time avhengig av området.

  Legen injiserer medisinen direkte i nerveendene uten å berøre musklene hvis ikke det også er et ledd i behandlingen. Dette bidrar til å redusere smertene.

   

  Behandlingen er hurtig og effektiv og tar sjelden mer enn 30 minutter å gjennomføre.

  Etter behandlingen

  Når du har blitt behandlet med Bontox, bør du unngå å massere eller gni på det behandlede området de første timene og ikke dusje eller sminke det behandlete området før dagen etter.

  Når merker man virkningen ?

  Smertene reduseres i løpet av de første 2 dagene, med maksimale resultater ca. 1 til 2 uker etter injeksjonene. Det kreves ingen daglig behandling.  men nye injeksjoner etter at effekten av de forrige har avtatt. Dette kan ta omtrent tre måneder.

  Kontroll

  Alle pasienter med nervesmerter får en kontroll ca. en uke etter første behandling. Opplever du problemer før kontroll-timen ta kontakt med klinikken. Ta gjerne et bilde med mobilen. Dette er en gratis kontroll som hører med til behandlingen. 

  Hvor lenge holder resultatet ?

  Det varierer hvor lenge effekten av Bontox varer, men i gjennomsnitt kan du regne med at resultatet vedvarer ca. 3 måneder.  Om du ønsker en vedvarende effekt, må du derfor gjenta behandlingen med visse mellomrom.

  Bivirkninger

  Man får sjelden bivirkninger av smerte behandling med Bontox. Bivirkninger som observeres i etterkant er for det meste reaksjoner på injeksjonsstedet, som ubehag eller bloduttredelser.  Ved andre symptomer bør du oppsøke lege eller legevakt slik du vanligvis ville gjort ved disse symptomene. Du kan kontakte oss på MEDOslo  så vil vi vurdere symptomene. 

  Botox kan være en effektiv behandlinge for flere nevrologiske lidelser.

  Også kallt hyperhidrose, er en ganske alminnelig tilstand. Det er ufarlig, men gir ofte sjenerende problemer som svettelukt og flekker på klærne. Injeksjonsbehandling av overdreven svette er den mest effektive og langvarige behandlingen mot hyperhidrose.

  Les mer

  BoNTox behandling mot kronisk migrene er en svært effektiv og trygg behandlingsform.

  Les mer

  Bontox kan være egnet som smertelindring på flere type nervesmetter. 

  Les mer

  Spyttproduksjonen kan dempes ved å injisere BoNTox i spyttkjertlene rett under huden, bak og under kjeven.

  Les mer

  De fleste pasienter opplever en god effekt med BoNTox for å bedre ansikts og øyelokkspasmer

  Les mer

  BoNtox er en effektiv behandling ved tanngnissing, biting, kjevesmerter og kramper

  Les mer

  Nakke og rygglidelser, whiplash, hekseskudd, prolapse rog spinal stenose.

  Les mer

  Bevegelsesforstyrrelser er en samlebetegnelse  som kjennetegnes ved for lite eller for mye bevegelser. 

  Les mer